Heb je nog ergens een oude kast die gemaakt is van waaibomenhout maar wel mooi in zijn eenvoud is? Het is een behoorlijke klus maar je kunt hem vrij snel bijzonder leuk opknappen. In dit voorbeeld de kleur oud roze maar olijfgroen of grijs is natuurlijk ook een goede neutrale kleur in de woonkamer.

Het beste is om wel alles wat je los kunt halen ook daadwerkelijk los te halen, deurtjes, planken etc.

Ontvet de kast goed in zijn geheel en schuur hem daarna goed op. Probeer in dit stadium ook alle oneffenheden weg te werken. Nadat de kast wederom goed ontvet is kan je de eerste grondlaag aanbrengen, de kast zal hiermee al goed opknappen. Als de kast een donkere kleur gaat krijgen is het makkelijk om ook donkere grondverf aan te brengen. Je kunt ervoor kiezen om de kast na nog een lichte schuurbeurt wederom in de grondverf te zetten. Je hoeft de kast daarna maar een enkele keer te lakken.

Het is verstandig als de kast helemaal klaar is en goed droog om er een tijdje een theezakje in te hangen. Het theezakje absorbeert namelijk de luchtjes en zorgt dat je snel de verflucht kwijt bent. Anders ruikt alles in de kast naar de verf.