Het liefst houden we allemaal onze slaapkamer rustig. Een nette gestuukte of behangen muur en niet teveel meubilair in de kamer. Het is tenslotte een plek waar we uitrusten van een drukke (werk) dag.

Maar doordat we deze kamer vaak rustig houden is het ook vaak wat kil. Dit kan je doorbreken door een leuke achterwand voor je bed te maken. Een eyecatcher welke net wat meer sfeer en gezelligheid brengt.

Wat dacht je van deze optie, het is een lambrisering wat perfect als achterwand kan fungeren. Uiteraard kan je deze in alle kleuren schilderen.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een hoofdbord te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een MDF plaat welke je bekleed met zacht materiaal, denk bijvoorbeeld aan schuimrubber. Wanneer deze goed bevestigd is bekleed je het geheel met een leuke stof of een plaid bijvoorbeeld. Er zijn talloze stoffenwinkels in elke stad waar je gerust een halve dag kunt rondlopen. Ook bij een bekend Zweeds warenhuis kan je prima terecht voor mooie betaalbare stoffen.

Bijkomend voordeel van een achterwand, je kan rustig al leunend tegen de achterwand TV kijken of een boek lezen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de muur vet wordt.