De jaren 30 zijn terug! Deze periode staat voor degelijke huizen, goede materialen, glas in lood en granito vloeren. Wanneer je als kind een tekening moest maken van een huis, tekende je hem altijd in jaren dertig stijl.

Nu zien we het ook terug in het interieur. Slanke banken op mooie poten, i.p.v. grote loungebanken. Het is weer hip om te downsizen met een knipoog naar het verleden. Glas in lood deuren in stalen frame die helemaal van nu zijn maar met de stijl van vroeger. Prachtig! Maar vooral die oude glas in lood deuren. Wat geven ze een huis karakter en wat een mooie lichtval. Het geeft direct een warm en gezellig gevoel.

Niet iedereen heeft het voorrecht om in een mooi jaren dertig huis te wonen met veel originele details. Of je hebt de pech dat je wel in een jaren dertig huis woont, zonder de originele details. Nu is het tijd om het terug te brengen. Het is een investering maar het is het meer dan waard. Er zijn voldoende mensen die originele paneeldeuren of glas in lood deuren naar de vuilstort brengen, of op een tweedehands online winkel zetten. Kijk goed rond, vaak vind je deze parels voor weinig terug en restaureer je jouw huis zoals het eruit zou moeten zien.

Wanneer je niet de gewenste glas in lood deuren kunt vinden, de kleur wil ook nog wel eens tegenvallen, kies dan voor de glas in lood deuren van nu.

 

 Skimlinks Test