Grappig hoe dat werkt. De zon begint te schijnen, de temperatuur loopt wat op en we zijn ineens weer buiten te vinden. Wat ziet de stoep eruit zeg en de tuinmeubelen kunnen ook wel wat liefde gebruiken.
Ramen en deuren open, even lekker doorluchten. Een soort van nesteldrang die gewoon op komt zetten, een soort biologische klok die zegt en nu gaan we alles weer klaarmaken voor de zomer.

Zo zien we veel mensen op hun hurken om het mos tussen de tegels vandaan te halen. Met een schrobber en wat schoonmaak azijn de tegels te verlossen van de groene aanslag. Door naar de tuinmeubelen die ook wel wat aandacht kunnen gebruiken. Een sopje doet wonderen. Ach we nemen ook gelijk de ramen en het houtwerk mee.

Dan blijft het leukste klusje nog over. Sommige planten hebben de winter helaas niet overleefd maar gelukkig zijn de tuincentra weer allemaal open. We mogen weer wat mooie bloemen en planten in onze tuin gaan zetten. Dat is leuk. Wat krijgen we er toch een fijn gevoel van. Boven alles is het natuurlijk weer fijn om buiten aan de slag te zijn. En wat knapt het allemaal weer op.

Kan je mooi ’s avonds na al het harde werk nog even voor de open haard gaan zitten, helaas laat de temperatuur het nog niet toe om ook ’s avonds van de tuin te genieten.