Een parasol een zonnedoek, wat zullen we toch eens gebruiken tegen de zon. Want met de komst van de hittegolf is het wel nodig om de schaduw op te zoeken.

Een parasol neemt veel m2 in beslag in de tuin en daarnaast zijn ze vrij snel stuk, althans de goedkopere varianten. Een schaduwdoek is bijzonder handig, zeggen we uit ervaring. Ze gaan bijzonder lang mee en daarnaast nemen ze ook geen ruimte in beslag. Vaak is de investering ook nog wel te overzien.

Maar hoe leuk is het om een boom te hebben die je als parasol laat fungeren. Het ziet er wel zo gezellig uit! Je hebt talloze soorten die zich hiervoor lenen. Hij hoeft niet per se in het midden van de tafel, hij kan ook aan de zijkant groeien.
Een druif in de tuin maakt het ook gelijk bijzonder knus en aangezien dat groeit als kool kan je ook rustig blijven snoeien.