Zin in een nieuwe uitstraling van je woonkamer? Maar geen zin om er heel veel geld aan uit te geven? Denk eens aan het veranderen van de eethoek. Wanneer je niet veel geld hebt om een compleet nieuwe eethoek te creƫren kan je er ook voor kiezen om alleen de stoelen aan te pakken. Wanneer je nieuwe stoelen wilt kopen kan je diep in de buidel tasten maar er staan ook nog zoveel leuke stoelen bij de tweedehands winkels of op internet. Belangrijk is wel dat je een beetje tijd over hebt om dit klusje te klaren want als je het goed wilt doen dan ben je wel even bezig.
Allereerst zal je een paar winkels af moeten om een paar bijpassende stoelen te vinden, ze mogen best afwijken van elkaar maar het is wel zo leuk als er een gelijkenis te vinden is.
Zorg dat je ze goed ontvet alvorens je ze gaat schuren. Dit zal overigens even met de hand moeten want een schuurmachine zal ze niet veel mooier maken. Zet ze goed in de grond, het liefst twee keer. Haal voor de zekerheid nog een glad schuurpapiertje eroverheen voordat je ze in de gewenste kleur af gaat lakken, dan voorkom je lelijke pikkeltjes waar je tegenaan kijkt. Meestal worden stoelen in een neutrale kleur geschilderd, zwart, wit of grijs. Denk er ook eens over om ze een mooie pastelkleur te geven welke binnen jouw interieur past, dit kleedt het net wat meer aan. Mochten de stoelen er na het schuren bijzonder mooi uitzien ‘au naturel’ dan kan je er ook een laagje blanke lak op doen. Hiermee valt het minder op als er een chip uit is en is het makkelijker bij te werken.
Het is even werk maar het resultaat is wel bijzonder.