Er is altijd ruimtegebrek in de woonkamer. Zeker met kinderen die steeds groter worden. Maar we willen allemaal een grote tafel waar me met veel mensen omheen kunnen zitten en genieten van een leuk etentje. Hoe vaak gebeurt dit? Bij de een misschien vaker dan bij de ander. We zagen dat de ronde tafel steeds meer in opkomst was. Eigenlijk heel praktisch en super gezellig.Het voelt wat knusser aan en daarnaast is het ook nog eens een afwijkende vorm in de woonkamer waardoor het een ruimtelijker effect krijgt.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe ronde tafel aan te schaffen maar als je een beetje kwaliteit wilt dan ga je richting € 1000. Wij hebben ervoor gekozen een mooie van een bekende tweedehands site aan te schaffen voor een paar tientjes. Ok, je moet er dan wel wat voor doen. Vaak zijn ze dik in de lak gezet of goed doorleeft. Uiteraard eerst even goed ontvetten voordat je gaat schuren, anders schuur je de troep in de nerf en dan hecht de olie of lak niet goed uiteindelijk.
Wij hebben hem helemaal kaal gehaald en uiteindelijk behandeld met een blanke lak. Een matte waardoor je niet ziet dat de tafel in de lak staat maar in de olie.
We hebben er wel voor gekozen om een paar nieuwe eettafel stoelen erbij aan te schaffen maar je kun natuurlijk ook een paar gave tweedehands erbij zetten.

Als er nu mensen komen eten lijkt het misschien klein maar je verbaasd je over de hoeveelheid mensen die er nog steeds tegelijk aan kunnen zitten. Ga minimaal voor 120cm in diameter en misschien uitschuifbaar, dan kan je met 6 mensen tegelijk genieten van een gezellig diner.

Ander voordeel van een ronde tafel is dat je niet al je post, sleutels en andere zaken erop laat slingeren;-)